HTML

Friss topikok

  • hildus2222: Attila, nagyon köszönjük a gyors beszámolót! Sajnos én sem lehettem ott, de már annyi kép, informá... (2011.11.18. 09:36) Jam Pub
  • Rebi82: Köszönet Attila, ezért a szépen megszerkesztett és tartalmilag információ gazdag írásért. Bármilye... (2011.09.30. 13:39) Szenes Iván emlékkoncert
  • padrienn: Andi! Csak annyit írnék: hát ez nem semmi! :) Amennyi km-t te megteszel... :) Na, látom, mostanába... (2011.09.20. 20:45) Flúgos futam Sóskúttól Dunaföldvárig
  • TéZsé: Dràga Monange!!! Nagyon koszonom, hogy ilyen szépen ossze foglaltad ezt a szép és valoban CRAZY n... (2011.08.08. 22:42) "Azért vannak a jóbarátok"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2009.12.28. 20:02 Attila47

Karácsony után

Kedves Olvasóim!

Remélem, mindenkinek jól telt az Ünnep. Az iwiw-es rajongói klubban a rendszeresen "üzenőfalazó" tagok többsége ezekben a napokban is ott volt, hogy megosszák egymással Istvánunkkal kapcsolatos információikat. Persze, csak a bulvársajtó által írtakból származnak ezek az értesülések, és a bulvársajtó némelyike olyan-amilyen, és van amelyik egyenesen csalásnak nevezi István győzelmét, mondván, hogy Andrénak kellett volna nyernie. Nos, azt hiszem, aki csalást emleget - és netán egyszer olvassa ezt a blogot - annak először is illene megtanulnia a magyar helyesírás elemi szabályait, mielőtt alaptalanul vádaskodni kezd. És emellett a tájékozottság sem ártana... Mert egy alapvető információ mintha elkerülte volna az illető újságíró figyelmét: ez egy olyan vetélkedő volt, amelyben a nézők szavazatai döntöttek a győztes személyét illetően. És ők Tabáni Istvánt választották, mert ő lett a nézők többségének a kedvence. És nem azért, mert egyszer elfelejtette a szöveget, nem azért, mert elsírta magát egy dal végén, hanem azért, mert ő volt az, aki az összes előadott produkcióját együttesen tekintve a leginkább kivívta a nézők tetszését.

Elég csak megnézni, hogy az iwiw-en mennyi tagja van István rajongói klubjának: jelenleg több, mint 16 ezer! Ugyanakkor André egyik rajongói klubjának létszáma sem éri el a 100 tagot. Nos, azt hiszem, ezt nem kell tovább ragozni, ebből is világosan látszik, hogy mennyivel nagyobb népszerűségnek örvend Tabáni István, mint Vásáry André. (És természetesen ezzel nem szeretném megbántani Andrét, hiszen kivételes adottságai vannak, és le a kalappal énektudása előtt, megérdemelten jutott a döntőbe.) Tehát nincs itt szó semmiféle trükkről, átverésről, csalásról, hiszen István - nyugodtan mondhatom - nagy űrt tölt be a magyar könnyűzenében azzal, hogy hosszú-hosszú évek után végre van egy olyan ember, aki amellett, hogy remekül tud énekelni, mindezt úgy teszi, hogy a szívét-lelkét beleadja a dalokba, és ezzel kortól és nemtől függetlenül minden érző szívű embert megérint. Hangja egyszer olyan, mint Freddie Mercury hangja, máskor, mint Máté Péteré, de nem csak e két halhatatlan nagyságot tudja megeleveníteni a színpadon, hiszen hallhattuk már őt Fényév távolságot, majd Jimmy és Demjén dalt énekelni, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy már a saját hangját is megtalálta.

Most néhány gálaelőadás következik, majd lecseng ez az évvégi-éveleji ünneplős időszak és az új évvel egy új, egy jobb, egy tartalmasabb élet is vár Istvánunkra. A rajongótábor már hihetetlen módon várja az újabb dalokat, a saját CD-t, a koncerteket. (Most csak egy apró kis ötlet az RTL Klub számára: kiadhatnának egy Csillag születik összefoglalót DVD-n István összes ott előadott dalával, természetesen a bevezető kisfilmekkel és a zsűri értékeléseivel együtt, szerintem nagy sikere lenne). A hatalmas rajongótábor nagyon várja az Istvánról szóló híreket, a vele kapcsolatos eseményeket, és ennek a várakozásnak kielégítésére remek lehetőség lenne ez a blog. Ha István temérdek teendője mellett időnként, bármikor kötetlenül néhány percet tudna szakítani arra, hogy pár mondatban leírja mi is történik vagy mi fog történni vele, akkor ezen a blogon keresztül minden rajongójához eljuthatnának az információk róla, tőle. Remélem, egyszer Istvánhoz is eljut majd ennek a blognak a híre és olvashatjuk majd itt az ő gondolatait is.

A napokban jelent meg, hogy Demjén Ferenc is kimagasló tehetségnek tartja Istvánt, és szívesen írna dalokat neki az első albumára. Ez amellett, hogy hatalmas elismerés egy valódi Zenész (így nagy Z-vel) részéről, egyben arra is garancia, hogy István majd a várakozásoknak megfelelően egy igazán színvonalas lemezt tud kiadni. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom: már nagyon várjuk ezt a CD-t!

13 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tabaniistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr201629105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MKata 2009.12.28. 20:21:44

Attila! Mindannyiunk nevében írtál, köszönjük!

padrienn 2009.12.28. 20:32:04

Attila!
Ez az írás sokkal, de sokkal tartalmasabb, színvonalasabb sok neten és nyomtatásban olvasható cikkecskénél!
Ezt Istvánnak is látnia/olvasnia kell! Büszke lesz arra, amit ezen az oldalon csinálsz - Neki, Nekünk, Mindannyiunknak!

Köszönjük! Adrienn

Anikó78 2009.12.28. 20:37:05

A nép nevében szólt a mi Istvános népünk nevében!
Nagyon jó ez a bejegyzés Attila!
remélem István is elolvassa...mert ezeket neki tudnia,látnia kel! :)

Anikó

Enikő * 2009.12.28. 22:03:11

Örülök minden Istvánról szóló hírnek.
Attila, remekül írsz.
Az afféle értékeléseket, hogy kinek kellett volna nyernie, nem igazságos, nem etikus hangoztatni, hiszen egyedi volt mind a négy előadó, és a maguk műfajában elsők.
De lesz még egy ideig ilyen, rá se ránts István:)
Olvastam egy ilyen cikket is: lesz-e utódja Zámbó Jimmynek...jajj((
István "sem utóda, sem boldog őse" senkinek e téren, Ő önmaga, egyedi, sajátos, jellegzetes.

nócica 2009.12.30. 17:29:27

Jön valaki január 20-án a gálaestre?
én ott leszek méghozzá a legjobb páholyban:)

Hajnalos 2010.01.01. 11:59:26

Attila!
Örülök a tartalmas írásodnak nagyon tetszik remélem István is olvassa.
Tőled sokkal több információt kaptam mint az újságokból.
Gratulálni tudok az oldaladhoz csak így tovább majd figyelemmel kísérem én is.

pizs (törölt) 2010.01.02. 09:03:35

Remélem nem hagyják "elveszni" ezt a tehetséget. Olvastam, hogy azért, mert szerény nem rátermett az énekesi pályára. Ez hülyeség! Segíteni kell neki, és idővel ő is "bátrabb" lesz. Mert tehetséget nem szabad elveszíteni.
Remélem Demjén Ferenc, aki az egyik kedvencem, -ír neki dalokat és segíti őt!
Sok sikert Tabáni Istvánnak! És jó, hogy ez a blog van. BUÉK!

mazsonyul 2010.01.03. 03:52:04

Ez az összefoglalód is telitalálat Attila! :) Nekem sajna betegen teltek az ünnepek...de örülök, hogy újra gép mellé tudok ülni és írogatni ide :). A Demjén-dalok István előadásban fantasztikus nagy ötlet! Demjén koncerten már kétszer voltam és ő sem az a show-man, mégis emlékezetes koncerteket adott. Remélem ez nem csak pletyka és egy szuper lemezt dobnak össze a Zenészek Istvánnak :).

ilcsi56 2010.01.03. 12:13:27

Kedves Attila !
Nagyon jók a cikkeid, én is egyetértek.
Istvánra én sem azért szavaztam mert bakizott vagy elsírta magát ,hanem a hangja és az egyszerűsége miatt.Én nagy tehetségnek tartom és szorítok Neki . A beszámolóidat továbbra is várom.
Mindenkinek B.Ú.É.K !

Monique0201 2010.01.03. 17:32:44

Kedves Attila!
Gratulálok a blogodhoz! Tetszik az írásod stílusa, amely végig próbál tárgyilagos maradni, ugyanakkor úgy nyilatkozik Istvánról, mint egy tehetséges Emberről, akit a rajongók hibáival együtt is kedvencükké avattak, és nem pedig Istenként kezeled Őt. Tartsd meg ezt az emberközeli, de nem "enyelgő" stílust!

"nagybarbi" 2010.01.07. 19:16:26

Kitűnő ez a bejegyzés is. Remélem az újságírók idetévednek majd egyszer-egyszer és tanulnak tőled Attila.
Nem írom ide, hogy melyik lap (essel kezdődik és tory-val végződik) (:
Szóval ebben is írnak fűt-fát. István húga, Erzsike mondta, hogy őt meg sem kereste az újság, mégis a nevében írtak 2-3 kitalált mondatot. Szánalmasak... Még akkor is, ha semmi rosszat nem írtak akkor Istvánról. Az a firkász, aki megír egy ilyen koholt cikket, egy kicsit sem szégyenkezik amiatt, hogy még a telefon felvételére is lusta, hogy feltegye azt a két kérdést a családtagoknak?! Felesleges ezen felhúznom magam, de mindig sikerül...

mazsonyul 2010.01.08. 12:49:26

@"nagybarbi": Remélem én is, hogy "ide tévednek"...:). Attila stílusa mértéktartó, pontos és frappáns, nem ereszti bő lére, a lényeget írja. Egyszer valaki kitalálta, hogy István a "csepeli Freddie Mercury", azóta minden újságíró meg riporter ezt szajkózza, önálló ötlet, gondolat nem született még. Nekem ezzel a kifejezéssel két bajom van: úgy tünik, minden budapesti kerületben született egy "Freddie Mercury-hang", tehát kerületekre osztva adják a jelzőt, a másik pedig ebben a kifejezésben elveszik István személyisége, mintha ő egy imitátor lenne nem több. Ha már Freddie Mercury, akkor tágítsuk ki, ne csepeli legyen, hanem magyar, mert nem hinnám, hogy kis hazánkban van még egy hasonló adottságokkal bíró hang, amely emlékeztet a nagy művész énekhangjára...remélem akad majd újságíró, aki nem a többiek szövegét ismételgeti tovább.

"nagybarbi" 2010.01.13. 04:17:10

@mazsonyul:
Én is pontosan ezen gondolkodtam a napokban. Csepeli Freddie Mercury?!
Jó, azt értem, hogy ezt valamiféle bóknak szánták, de tényleg van valamiféle negatív tartalma is ennek a jelzőnek, ahogy te írod. Ő inkább a magyar, a mi Tabáni Istvánunk. (:
süti beállítások módosítása