HTML

Friss topikok

  • hildus2222: Attila, nagyon köszönjük a gyors beszámolót! Sajnos én sem lehettem ott, de már annyi kép, informá... (2011.11.18. 09:36) Jam Pub
  • Rebi82: Köszönet Attila, ezért a szépen megszerkesztett és tartalmilag információ gazdag írásért. Bármilye... (2011.09.30. 13:39) Szenes Iván emlékkoncert
  • padrienn: Andi! Csak annyit írnék: hát ez nem semmi! :) Amennyi km-t te megteszel... :) Na, látom, mostanába... (2011.09.20. 20:45) Flúgos futam Sóskúttól Dunaföldvárig
  • TéZsé: Dràga Monange!!! Nagyon koszonom, hogy ilyen szépen ossze foglaltad ezt a szép és valoban CRAZY n... (2011.08.08. 22:42) "Azért vannak a jóbarátok"

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.11.01. 18:11 Attila47

Jam Pub

Szondi Kata szuper fotói, köszönet érte:

http://picasaweb.google.com/katalin.szondi/JamPubBp20101031#

E sorokat ajánlom mindazoknak, akik nem lehettek ott, de főként azoknak, akik kénytelenek voltak a kezdés előtt távozni.

Nos hát... Lássuk csak... Istvánunk hosszú hónapok után ismét egy éjszakai szórakozóhelyen lépett fel; volt ugyebár először a Symbol, aztán a kecskeméti Bling Bling, most pedig a budai Jam Pub-ban jártunk. Itt már kőkeményen számított minden egyes becsalogatott és fizető vendég, és a rajongótábor ezúttal is szép létszámban képviseltette magát. A rajongótábor, melynek nagyobbik hányada bizonyára ritkán jár ilyen szórakozóhelyre. Dehát, mit lehet tenni, ha most itt van igény Istvánra, akkor ő itt lép fel, s mi ide kísérjük el. Gyaníthatóan őt jobban zavarja a füstös, nehéz levegő, mint minket, akik csak hallgatjuk őt. A tulajdonos mindenesetre elégedett a nézőszámmal, hiszen máris biztosra vehető a folytatás, mégpedig egy januári, zenekaros (nagy)koncert formájában. Tehát senkit ne riasszon el az iménti füstölgés, azért simán elviselhető volt a légkör, hála a jól működő levegőcserélő rendszernek. A cél a mostani kétszáz néző után januárban ennek a dupláját becsalogatni, mert megfelelő érdeklődés esetén akár havi rendszerességgel is lenne felkérés a zenekaros koncertre.

István szüleivel és kedvesével érkezett, és mindannyian türelmesen állták mind a rajongók hadának rohamát, mind a fotósok vakuinak villanását. Valami rejtélyes oknál fogva a meghirdetett 21:30-as kezdés több mint egy órát csúszott, és emiatt pár érdeklődő kénytelen volt távozni, mert későbbi indulásnál már lemaradtak volna az utolsó buszról. Sajnos az én soraim nem adhatják vissza az est hangulatát, de amit tudok, megteszek az ügy érdekében.

Tíz óra körül hangpróbát tartottak, ez minden fellépés helyszínén jó lenne, de persze, szinte sehol nincs erre lehetőség, pedig milyen jó is lenne, ha Istvánnak nem a nyitódal alatt kellene instruálnia a technikust. Már ez a hangpróba is nagy siker volt, hiszen már négy hete nem hallhattuk ezt a drága embert. 22:40 körül pedig elkezdődött a műsor! István a Majdnem szerelemmel nyitott, a hangulat már ekkor remek volt, majd következett az Ő... és ezt Csilla felé fordulva énekelte kedvencünk, ami szerintem az est legmeghatóbb pár perce volt.

Ezután sorra jöttek a már jól ismert dalok, melyek közül a Csillagóceán talán most először volt hallható így, zenei alappal előadva. A dalok között volt nagy tapsvhihar, ováció, sikítozás, volt aki ezt jócskán el is túlozta, és hiába célozgatott István finoman rá, hogy milyen fülsértő ez a szüntelen sikítás, az illető hölgy nem fogta vissza magát. Volt néhány aranyos bekiabálás is, a legütősebb talán az volt, amit egy teljes extázisban lévő huszonéves lánytól hallhattunk: "Annyira jóóó vagy, baszki!"

Istvánunk röpke kilenc dal után máris abba akarta hagyni az éneklést, ám erre kevés esélyt adtunk neki, hiszen hatalmas tombolás, és zugó vastaps jelezte, hogy felőlünk akár az első számtól újra leadhatná a músort, akkor sem tudnánk betelni a hangjával. De sajnos csak két ráadás dalra volt lehetőség, az első a Gyertyák volt ("Mindenkiért, aki nem lehet itt"), majd a Ments meg! zárta a műsort - éjfél körül.

Ezután fergeteges disco vette kezdetét, és a hangerő a tetőfokára hágott, emiatt sajnos verbális kommunikációs lehetőségeink jelentősen beszűkültek, pedig Istvánék ezúttal nem siettek sehova, tehát lett volna lehetőség hosszabb beszélgetésekre is. Dehát egyszer majd mindennek eljön az ideje. :)

Végezetül egy aktuális témáról hadd ejtsek pár mondatot. A rajongók körében is téma volt, hogy mennyire "veszélyes" az X-Faktor és a Megasztár erőteljes felfuttatása Istvánunk karrierjére. Andor szerint most nagyon fontos, hogy István januártól még erőteljesebben "odategye" magát, és az új lemez kiadása után sem lesz megállás, menni kell előre rendületlenül, mert ez a két tehetségkutató majd árasztani fogja az új közönségkedvenceket és félő, hogy kevesebb érdeklődés (megrendelés) lesz István iránt. Ezért is lenne fontos, hogy a hamarosan megjelenő új CD jól fogyjon és majd a januári Jam Pub-os, zenekaros koncertre minél többen elmenjünk.

Hidas Attila

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tabaniistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr302414152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padrienn 2010.11.02. 01:00:40

Kedves Kata!
Tényleg szuperek a fotóid! Tudom, "hozott anyag", de akkor is! Remélem, hamarosan megint "Istvánozunk" együtt!

Kedves Attila!
Ha nem bánod, azért elolvastam az írásodat ("E sorokat ajánlom mindazoknak...") :):):)
Jó, hogy írásban is megörökítetted István Jam-beli fellépését és a klubhangulatot. Az "Annyira jó..." beszólás mellett nekem Istvánnak az a mondata is nagyon tetszett, hogy "Következik az a dal, amit múzeumi magányomban Buddhák és ... majdnem azt mondtam, köcsögök... szóval vázák közt írtam..." :)
A Gyertyák éneklése megható pontja volt a fellépésnek, nagyon szép mozzanat!
Remélem, a januári koncerten sokan leszünk a Jam-ben, ha lesz!

Az aktuális témához csak egy idézetet találtam:
Kedves István! "...mert amíg élek, nekem CSILLAG leszel!" Innentől kezdve lehet bárki X vagy Mega... Tudom, ez csak egy vélemény, és azt is tudom, a világ nem ilyen. De talán, ha sokan gondoljuk így?

padrienn

matesa 2010.11.02. 11:26:59

Attila, nagyon jó hogy írtál a vasárnap estéről. Jó hogy sokan voltatok, bár nekem is idegen ez a közeg, jobban szeretem az olyan helyet ahol utána lehet kicsit beszélgetni, pl. Eger. És talán jobb lenne nagyon térben fellépni Istvánnak, ahogy hallom elég kicsi a helyszin.
Nézem én is a faktort, szerintem egyik előadó sem léphet még István nyomába, de valószinű ezt más másképp gondolja. Várom az uj cd-t hogy tényleg ütős legyen, így a 20 ezer rajongó nem tántorodik el kedvencüktől....Én biztos nem!! :)
A fotókat köszönjük Szondikának, nekem nagyon teccik :)

TéZsé 2010.11.02. 12:09:08

Attila kedves!!
Koszonet a részletes beszàmoloért, és Katkànak a képekért....
Szivesen szivtam volna veletek a jo kis kocsmai levegot:)
A feltételezett veszélyrol pedig annyit, hogy ha Istvàn tovàbbra is szivvel-lélekkel teszi a dolgàt, aggodalomra nincs ok!Szeretni lehet egyszerre tobb zenekart, énekest,de o màr belopta magàt a szivembe végérvényesen:)
Tabàni szép napot! Puszi Mindenkinek TZS

empatia 13 2010.11.03. 12:38:45

Köszönjük Attila, hoztad ismét a formádat, azaz újra jelen lehettünk a szavaid nyomán.
"Csak Hallgatom.."
Egyik percben, (okt. 31 Jam Pub), poénkodik a közönséggel, azután egy pillanat múlva átkerül egy másik dimenzióba, (mint, ahogy ez Kata fotóin is megfigyelhető) Varázslatos hangon, a lírai dalokkal együtt adja át a Lelkét is, nekünk! Fantasztikus, hangi adottságokkal rendelkező Művész, előadó, aki óriási, sikerei, és eredményei ellenére, is megőrizte egyéniségét, civilségét, természetességét, kedvességét, IGÉNYESSÉGÉT. Nincs benne, mert ŐMAGA , az X FAKTOR!!!"
Csak bámulom...,
és várom a következő új Dalát, Fellépését, Lemezét, és januárt, amikor Ismét
együtt lehetünk a Jam pubban. mert az is " Kurva jó lesz Baszki! "- persze azt is mondhatom, GYÖNYÖRŰ SZÉP lesz, általában "Szebb, mint a Képzelet!"

Iru 2010.11.03. 22:11:54

Köszi Attila a beszámolót és a továbbított üzenetet.
Valahogy nem találom én sem az X-esek, sem a Megák között azt az embert, aki legalább a "Tavaszi szél vizet áraszt" dalocskát István után énekelhetné, a többiről nem is beszélve....
Biztosan menni fog az új CD és a koncertek is tovább, csak nem abban a tempóban, mint eddig, és ez szerintem nem baj.
Csak szóljon a Gyönyörű szép!

Szondyka 2010.11.26. 16:18:28

Sziasztok!
Sajnos mostanában nem volt időm itt olvasgatni... :(
Köszönöm, Attila,hogy felraktad a fotóimat, és mindenkinek köszönöm a kedves hozzászólásokat. :)
Attila, megint nagyot alakítottál! :)
Köszönöm! :)
Remélem januárban is fotózhatok majd a jam Pub-ban!!! :)

hildus2222 2011.11.18. 09:36:02

Attila, nagyon köszönjük a gyors beszámolót! Sajnos én sem lehettem ott, de már annyi kép, információ kering a neten, hogy lassan az egész este "megvan". Nagyon köszönöm mindenkinek! És a vidik még csak eztán jönnek... Örülök, hogy ilyen jó lett a koncert, és nem csak néhány dal volt.. Nagyon sajnálom azokat, akik elmentek, nekik még rosszabb lehetett, mint az itthonmaradóknak...Viszont én is nagyon bízom a folytatásban, csak így tovább...:))))))))
süti beállítások módosítása