HTML

Friss topikok

  • hildus2222: Attila, nagyon köszönjük a gyors beszámolót! Sajnos én sem lehettem ott, de már annyi kép, informá... (2011.11.18. 09:36) Jam Pub
  • Rebi82: Köszönet Attila, ezért a szépen megszerkesztett és tartalmilag információ gazdag írásért. Bármilye... (2011.09.30. 13:39) Szenes Iván emlékkoncert
  • padrienn: Andi! Csak annyit írnék: hát ez nem semmi! :) Amennyi km-t te megteszel... :) Na, látom, mostanába... (2011.09.20. 20:45) Flúgos futam Sóskúttól Dunaföldvárig
  • TéZsé: Dràga Monange!!! Nagyon koszonom, hogy ilyen szépen ossze foglaltad ezt a szép és valoban CRAZY n... (2011.08.08. 22:42) "Azért vannak a jóbarátok"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.01.03. 02:33 Attila47

Szereplések

Először is nagy köszönet minden kedves szóért, dicséretért, amit az olvasóktól, tőletek kaptam! Természetesen folyamatosan olvasom a kommenteket, és látom a sok-sok, írásaimat és a blogot méltató üzenetet, de úgy gondoltam, talán szerencsésebb az, ha a kommentekben elsősorban olvasói hozzászólások szerepelnek, én pedig majd időnként belefoglalom egy-egy új bejegyzésbe a köszönő szavakat.

Túl vagyunk immár két Csillag születik gálán, amelyek december 30-án voltak, valamint egy Mága Zoltán-féle újévi koncerten, melyen szintén láthatták a szerencsések Istvánunkat. Sajnos én egyiken sem voltam ott (de majd január 20-án!), így csak az iwiw-es Tabáni István Rajongói Klub fórumán olvastam néhány rövid élménybeszámolót. A gálákon négy dalt énekelt István, a Mága koncerten pedig egyet, és minden egyes előadása hatalmas sikert aratott. Bő két hét múlva személyesen is jelen leszek a gálán, és majd részletesen beszámolok róla.

Mostanság néhány tévéműsorban lesz vendég István, elsőként ma éjszaka láthatjuk, az RTL Klub Portré otthon című műsorában 0.35-kor, majd hétfőn a Reggeliben, kedden pedig a Fél kettőben. Elég lehetetlen időpontban vannak ezek a műsorok, mert ugyebár aludni és dolgozni is kell valamikor, de majd felvételről megnézem mindet.

A bulvársajtóban jó pár hír megjelent Istvánról az utóbbi napokban is, és általában ezeket a kérdéseket taglalja minden cikk:

  • Hogyan viseli majd el a sztársággal járó hatalmas felhajtást?
  • Alkalmas-e egyáltalán sztárnak?
  • Nem fél-e attól, hogy a lányok csak a hirtelen feltűnt csillagot látják majd benne?
  • Visszamegy-e dolgozni a múzeumba?

Nagyon bulváros kérdések ezek, és egyúttal jellemzőek is a manapság oly divatos újságírói felszínességre, igénytelenségre. A fenti kérdésekre szerintem ugyanis elég egyértelműek a válaszok. István természeténél fogva nem viseli könnyen ezt a hirtelen jött nagy népszerűséget, de biztos, hogy helyén fogja majd kezelni a dolgokat, legyen szó akár a médiacirkuszról, akár az ünnepelt sztárnak felajánlkozó lányokról. A múzeumba nyilván nem fog visszamenni dolgozni, hiszen a következő sok-sok évben másféle elfoglaltságai lesznek, úgy mint stúdiómunka (lemez készítés) és koncertek sora.

Egyetlen kérdést érdemes egy kicsit bővebben is kifejteni: alkalmas-e egyáltalán sztárnak? Merthogy - így véli a bulvársajtó - István a maga visszahúzódó, csendes természetével, a minden show-elemet nélkülöző előadásmódjával nem színpadra termett (hangsúlyozom, ez az újságírók véleménye!). Ő "csak" énekelni tud, de azt nagyon. Itt most csak két nevet mondanék: Máté Péter és Zorán. De még bizonyára lehetne sorolni más, hasonlóan csendes, gátlásos, visszahúzódó előadókat is, akik annak ellenére értek el hatalmas sikereket, hogy nem produkáltak semmi mást a színpadon, csak énekeltek. Azt hiszem, ez Istvánunktól is bőven elég lesz, én például nagyon meg fogom neki bocsátani, ha a koncertjein nem látunk majd "madonnás" színpadi showt. :-) Istvánt a hangjáért, a szívből jövő őszinte előadásmódjáért szeretjük, neki meg kell maradnia olyannak, amilyennek megismertük, mert ő így jó. És ahogy Stohl András mondta: akár a telefonkönyvet is elénekelhetné, az is jó lenne.

Végezetül még egy, a napokban felröppent hír. Zalatnay Sarolta, aki jól ismeri Brian May-t, a Queen együttes gitárosát, felajánlotta Istvánnak, hogy bemutatja őt a legendás együttes vezetőjének. Aztán persze majd meglátjuk, mi lesz ebből a történetből, mindenesetre kíváncsi lennék a jó öreg Brian arcára, amikor meghallgatja Istvánt, ahogy Queen dalokat énekel. Azt hiszem, kevesen vannak a világon, akik Freddie Mercury hangját ennyire pontosan vissza tudják adni. És a Queen együttes még aktív, tavaly Budapesten is volt koncertjük. Most belehallgattam egy-két dalukba, milyen is a jelenlegi énekesük, Paul Rodgers. Háááát, nyugodtan mondhatom, hogy bizony ez a Paul sehol sincs Istvánhoz képest, ég és föld a különbség! (Érdemes meghallgatni youtube-on.) Nohát, komolyan kíváncsi lennék Brian May arcára, amikor meghallja a Queen dalokat István előadásában.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tabaniistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr941641075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mazsonyul 2010.01.03. 03:19:56

Kedves Attila! Először is boldog új évet kívánok a blognak és Neked valamint természetesen minden rajongónak és Tabáni Istvánnak! Nagyon klassz ismét az összefoglalód, én nagyon élvezem és mint eddig egyet értek vele teljesen. Szerintem Zalatnay Cini élete legnagyobb jótette az lenne ha tényleg bemutatná az Istvánt Brian May-nek...az arca viszont nem kérdéses :). Tudsz róla valamit, hogy a tévében is lesznek a fent említett műsorok? És nem mellékesen nagyon gratulálok a főcím háttérhez, nagyon jópofa és eredeti, jobb nem is lehetne! :)
süti beállítások módosítása